Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på noen av de mest stilte spørsmålene vi får. Om du ikke finner svaret er det selvfølgelig bare å ta kontakt.

Hvordan registrerer jeg meg som kandidat?
  1. Opprett bruker
  2. Legg til relevant erfaring og egenskaper, eller last opp din CV fra PDF eller Word.
  3. Se over din egen profil og se alle jobbene som er aktuelle for deg.
Hvilket format må CV’en min være i?

For best mulig resultat bør CV’en være i enten et Word dokument (.docx) eller et PDF dokument (.pdf), men husk, du kan også skrive inn dine erfaringer og egenskaper rett i profilen, uten å laste opp CV.

Hvordan kan jeg vite om en stilling er importert fra Arbeidsplassen.no (NAV) eller om arbeidsgiveren har lagt den inn direkte?

Hvis knappen øverst i stillingsannonsen sier «søk nå», er stillingen lagt inn direkte og søknadsprosessen foregår innen Aijob. Hvis knappen sier «søk på bedriftens side» vil denne ta deg til utlysningen hos NAV og prosessen går videre derfra – utenfor Aijob

Hvordan presenterer jeg meg på en best mulig måte i Aijob?

Aijob benytter seg primært av ferdigheter til matchingen. Det er derfor viktig å få med seg alle ferdigheter man innehar. Det er også viktig å knytte ferdighetene til hver enkelt jobberfaring og utdanning slik at Aijob forstår hvorfor du innehar akkurat denne ferdigheten. Husk at aktiviteter ut over vanlig jobbsammenheng også kan gi deg kvalifiserende ferdigheter. Dette kan være f eks styre i borettslag, fotballtrener, turleder for ungdomsgruppa osv osv. Kanskje har du fungert som prosjektleder i bygging av nytt klubbhus eller liknende. Ta med alt dette under arbeidserfaring. Det er Aijob som leser profilen din, og det er derfor ikke nødvendig å tenke på å fatte seg i korthet slik som i en vanlig og manuell søknadsprosess. Tvert i mot er det bedre jo rikere profil du bygger!

Hvordan kan Aijob forstå hvilke jobber jeg er kvalifisert for?

Kjernen i Aijob er et hundretalls algoritmer skrevet av verdensledende eksperter på dette området. Disse algoritmene har deretter blitt brukt til å lære av og forstå over 1,5 milliarder karrierehistorier. Dette er en enorm mengde data, og Aijob kjenner derfor til mye mer enn en menneskelig rekrutterer har mulighet til å kunne. Blant annet kjenner Aijob den millionen av definerte ferdigheter som er relevant i jobbsammenheng, sammenhengen mellom ferdighetene og hvilke forskjellige måter man kan erverve seg hver enkelt ferdighet. Dette er styrken til Aijob som gjør at vi kan gi det en smartere, raskere og bedre jobbmatch.

Hvordan registrerer jeg meg som bedrift?
  1. Publiser stillingsannonsen
  2. Systemet vil foreslå en liste med kandidater hvor de antatt beste er øverst.
  3. Les gjennom listen og huk av de som du ønsker å intervjue og kall dem inn til intervju med et klikk.