AirAsia med rekordhøyt antall kandidater

Les mer om hvordan AirAsia effektiviserte ansettelsesprosessen betydelig ved å bruke vår samarbeidspartner Eightfold.

AirAsia har de siste årene opplevd kraftig vekst og har takket være vår samarbeidspartner Eightfold effektiviserte ansettelsesprosessen betydelig.

Selskapet ble grunnlagt i 2001 med èn enkel visjon: “å gjøre flyreiser tilgjengelig for alle”. Selskapet har vokst raskt, og er i dag et godt kjent flyselskap som transporterer mer enn 40 millioner passasjerer årlig til over 160 destinasjoner i 25 land i Asia. De har det blitt rangert som verdens beste lavpris flyselskap 11 år på rad og har gått inn i nye bransjer, som teknologi, logistikk og andre reiserelaterte tjenester.

Dette har skapt vekst på tvers av selskapet, blant annet innen i programvareutvikling, datavitenskap, digital markedsføring, informasjonssikkerhet og skybaserte løsninger. Behovet for flere ansatte har derfor økt betydelig. Takket være samarbeidet med Eightfold ansatte AirAsia i 2019 alene mer enn 6000 ansatte, ifølge Maneerat Ratanakovit, seniorleder i konsernets rekrutteringsavdeling.

Les mer om teknologien bak Aijob og samarbeidet med Eightfold her.

Høy etterspørsel av IT-konsulenter

IT var et område med spesielt stort behov for nyansettelser. “Vi måtte nesten tredoble antall ansatte innen IT fra 2018 til 2019.”, sier Maneerat. Hun understreker at det har vært en real utfordring å finne kvalifiserte kandidater, fordi “det er stor etterspørsel etter IT-personell i nesten alle bransjer”, fortsetter hun.

AirAsia hadde en spesielt stor utfordring fordi de så etter høyt kvalifiserte kandidater og de trengte mange folk, raskt. Derfor så de etter verktøy som kunne effektivisere rekrutteringsprosessen. “Vi var spesielt opptatt av anvendelse av kunstig intelligens og maskinlæring til å vurdere kandidaters CV og kvalifikasjoner og matche de opp mot ledige stillinger”, sier Ratanakovit.

Selskapet ønsket også en løsning som ville forenkle kompleksiteten ved å ansette personell i forskjellige land og i et bredt spekter av stillinger, noe Eightfold er spesialister på. “Dette var viktig fordi søkemetoder og antall søkere varierer stort fra land til land”, forteller Ratanakovit.

“Eightfold oppfylte alle våre krav, men det som imponerte oss mest var måten de bruker kunstig intelligens og maskinlæring på.”

Maneerat Ratanakovit, seniorleder rekruttering, Air Asia

Eightfold satt fart på ansettelsesprosessen

“Eightfold skilte seg ut fra alle andre løsninger vi vurderte. I tillegg til AI, tilbyr de et høyt sikkerhetsnivå og en fleksibel integrasjon med andre systemer vi bruker”, forteller Maneerat på spørsmål om hvorfor de valgte Eightfold.

Maneerat Ratanakovit forteller om hvor fort selskapet så resultater etter at de startyet samarbeidet med Eightfold. Etter bare en måned hadde antallet behandlet søknader økt med 114%. Andre viktige parametre viste også dramatiske forbedringer, som blant annet:

  • Andelen besøkende på AirAsias nettside for rekruttering
  • Tiden det tok å få kvalifiserte kandidater på intervju
  • Tiden det tok for å gi ut et faktisk jobbtilbud

Til slutt forteller Maneerat om hvor mye tid og kostnader som spares, takket være Eightfold. Spesielt tidsbruken som brukes til å gjennomgå CV’er har blitt ekstremt effektivisert. “150 CV’er må leses daglig av våre rekrutteringsansvarlige. Ved å automatisere behandlingen av disse, sparer det enormt mye tid – rundt 60%”, uttaler hun entusiastisk. I løpet av en måneds periode ble 132 000 søknader behandlet av Eightfold som matchet AirAsia med 4 700 av dem (ca. 4%). “Dette gjorde det mulig å sende de videre til neste steg av rekrutteringsprosessen”, avslutter hun.

“Jeg har vist Eightfold til ledere på høyt nivå, og de ser alle hvilket kraftig verktøy det er. Det har endret oppfatningen om hvordan rekruttering fungerer og hvordan kvaliteten på ansettelsesprosessen øker.”

Maneerat Ratanakovit, seniorleder rekruttering, Air Asia
Contact